Pulpa de curcan la cuptor

de mirela0911 in Curcan, 25 Dec 2017 | 6141 vizualizari

 

O friptura simpla, dar frageda si gustoasa, servita cu piure de cartofi si salata de ardei copti. Mai bun nici ca se putea! 

 

INGREDIENTE

  • 2 copane de curcan
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt piper macinat
  • 1 lgt boia
  • ulei de masline
  • 8-10 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 100 ml vin rosu
  • 150 ml apa

Pt. servit:

  • cartofi piure
  • salata de ardei copti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan la cuptor:

Se spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung bine pulpele, pe amandoua partile. 

Usturoiul se curata, daca sunt mari cateii se taie in doua, daca nu, se lasa intregi. Se introduc in crestaturile din pulpa si se asaza in tava cu putin ulei.

Morcovul si pastarnacul se curata, se spala apoi se taie rondele. Se pun in tava. Se adauga vinul si apa, se acopera tava u floie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade. Din cand in cand se verifica carnea daca s-a facut.

Cand este aproape gata, se indeparteaza folia de aluminiu si se da din nou la cuptor la 170-180 de grade pana se rumeneste frumos, stropind din cand in cand cu sosul din tava.

Intre timp se prepara piureul de cartofi si salata de ardei copti (ardeii i-am avut in congelator).

Se serveste alaturi de cartofi (deasupra se pune sosul care este tare ustos) si salata de ardei.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Carnea se poate condimenta si lasa peste noapte la frigider, pentru macerare. Eu nu am avut timp de asta.

2

Se poate servi alaturi de alta garnitura sau salata preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu sos de rodii